сряда, 17 април 2013 г.

Защо Google Plus е важен за Вашия бизнес


GooglePlus е важен инструмент както за големия така и за малкия бизнес.
Създаването на страници в Google Плюс стана достъпно през ноември 2011. Това позволи на фирмите да бъдат част от социалната мрежа. Много големи компании като Pepsi, Toyota и др. се присъединиха към социалната мрежа на Гугъл.



Google+ е важна платформа за бизнес развитието и е любима марка в интернет.
Гугъл е влиятелен и отзивчив, затова има много причини, поради които фирмата и бизнеса Ви биха искали да се присъединят и да бъдат част от него.

Ето някой от тях:

1. Подобрява SEO-оптимизацията на Вашия интернет сайт - бизнесмените предпочитат да се присъединяват към Google Plus, защото Гугъл е надежден, когато става въпрос за реализация на продажби. Хората, които включат бизнеса си сред кръга си от познати и приятели са повлияни положително от търсенето в Google Plus.

За бизнес сайтовте също е добре да се добавя "+1" бутона на страницата с предлагания продукт. Това е метод за безплатна реклама, чрез която тези, които намират продукта за добър, директно го популяризират сред техни близки със сходни интереси.

2. Хостинг – Google+ служи като място за връзка и срещи между фирмите, където те могат да взаимодействат лично с други, включително клиенти, потребители, както и лидери от индустрията.
Друга полза от Google + е, че ако служителите са разположени в отдалечени райони, те могат да провеждат конферентни връзки през Гугъл плюс и да си взаимодействат с други хора. Това помага за бързо споделяне и съвместна дейност по всяка необходима информация, включително документи и електронни таблици.

3. Разширете аудиторията на Вашето съдържание – за хората в издателската индустрия, Google Plus е една отлична платформа, чрез която разпространяването на публикации и съдържание може да се разшири неимоверно. Сайтовете за социални контакти като Facebook, отнемат по-дълго време за достигане до хората, отколкото на Google плюс да достигне до същия брой хора.

Освен това издателите могат да се присъединяват към групи с писатели, журналисти и редактори, като по този начин имат възможност да взаимодестват помежду си, по един по-лесен и забавен начин.

4. Свържете се с общество отворено към новите технологии – Гугъл Плюс е идеалното място да намерите, да се свържете и взаимодействате с общество благоприятно предразположено към новостите в технологиите, особено ако бизнеса Ви е онлайн или технологично насочен.
Според статистиките, хората които са част от социалната мрежа на Гугъл са по-склонни да приемат други технологии и методи на маркетинг.

5. Подбор на аудиторията - чрез Google+, бизнесът може да споделя конкретно съдържание със специално подбрани хора и определена аудитория.
По този начин получателите на посланието могат да бъдат лесно селектирани. Това помага на компаниите да споделят пряко определено съдържание със специфични последователи.


6. Networking - дори ако една компания не разполага с Google Plus страница, то бизнесмените могат да използват Google плюс като лични профилни страници. Те могат да събират нови контакти и друга информация и да бъдат част от личния живот на хората записани в техните кръгове, включително клиенти и журналисти. Това дава по-добра възможност за връзка с другите.

7. Проучване - Google плюс може да бъде използван с цел проучване. Въпреки, че това е сравнително нова платформа, Google е голям мрежови бранд. Търсачката има огромно влияние върху хората, които желаят да намерят нещо в Интернет. Google+ съчетава характеристиките на търсенето с тези на социалните мрежи.

Обобщение:
Социалната мрежа Гугъл Плюс е важна за Вашия бизнес, тъй като предлага много ползи, подобрява SEO-оптимицацията, дава възможност за изграждане на връзки, проучване, свързване и взаимодействие с клиенти и потребители.
Служителите могат да взаимодействат и да се свързват в тематични групи, а марките и компаниите могат да се свързват с конкретна аудитория.

Благодарение на Google Plus можете да привлечете повече клиенти и да утвърдите взаимодействието си с тях.
My Google+

Няма коментари:

Публикуване на коментар