понеделник, 29 април 2013 г.

Новият Facebook Timeline (част 1)

Нов Фейсбук таймлайн и всичко което трябва да знаете за него.


Facebook пусна наскоро новият си Timeline, който вече е достъпен за всички фейсбук потребители. Той се появи с доста промени, някои очаквани, други не толкова. Затова решихме да напишем кратко обяснение относно новият фейсбук таймлайн.

НОВИЯТ ФЕЙСБУК ТАЙМЛАЙН В ЦЕЛИЯ СИ БЛЯСЪК
Доста неща могат да се напишат относно новият изглед на Фейсбук. Структурата на модулите в новият таймлайн са обърнати. Вашите нови статуси и постове сега се намират в дясната част на Вашият фейсбук профил, като са наредени в една колонка. Старата подредба на новините и статуси е изхвърлена в кофата за боклук, за добро. Всички модули, включително секция „Относно“, списъкът с Вашите фейсбук приятели, снимки, места, на които сте били, филми и лайкове са в лявата част на Вашият профил.

Всичко, което беше в дясната част на Вашият Facebook profile е в лявата и обратно, но защо? Причината е проста, повечето хора четат от ляво на дясно, затова и Фейсбук е сложила важната информация от ляво. Както се предполагаше, секцията за навигация премахна навигационните ленти, които бяха под корицата. Така дизайна става по-изчистен и лесен за навигация. Полетата, в които преди стояха харесаната музика, филми, телевизионни предавания, бележки, книги и други, сега стои в лявата страна на профилът във фейсбук, заедно с новото фейсбук приложение за Instagram.


Ако случайно не сте запълнили някое от полетата, ще Ви се появи удебелен текст да добавите липсващите интереси. Забелязахме, че новият дизайн е, за да отвори хората към интересите на техните фейсбук пряители, тъй като досега тези настройки бяха скрити на пръв поглед. Полето със „Скорошна активност“ е изместено по-надолу, тъй като сега Фейсбук не го е грижа чак толкова заради малкото съдържание на Вашите фейсбук приятели.

Визия и Усещане с Таймлайн на Фейсбук
Визията и усещането на новият таймлайн на Фейсбук е много по изчистен и прост. Фейсбук предпочете семпъл и изцяло бял дизайн, които няма да отклони погледа от съдържанието. В предишния Facebook Timeline, редицата с бутони за Лайк, Коментари и Споделяния стояха в син квадрат, но беше премахнат. Дори Like-иконката, с вдигнатия палец, вече я няма. Промяна има и при полето за писане на коментари, там вее се показва и снимка на автора. Снимки, постове Open Graph и дори споделени статии заемат полето за въвеждане от край до край.

Приятели, Снимки, Места
Секцията „Приятели, снимки и места” (Photos, Friends, and Places) е организирана по такъв начин, че прави навигирането в съдържанието много по-лесно, тъй като всички табове, от който имате нужда са подредени в обща лента. Снимки с тази главна промяна са представени отдолу.


My Google+

Няма коментари:

Публикуване на коментар