петък, 17 май 2013 г.

Новият Facebook Timeline (част 2)

Eволюцията на най-голямата социална мрежа продължава. Това е част втора за новият Facebook Timeline

В тази статия ще продължим с изясняване на допълнителните опции, които фейсбук пусна в новия таймлайн профил, и които обяснихме в Фейсбук таймлайн част първа

Филми, ТВ предавания, Книги
Там където промяната в дизайна наистина става интересна е секцията „Музика, Филми, ТВ предавания и Книги” (Music, Movies, TV Shows, and Books). Тук ще забележите като добавка към “Likes” нови Open Graph действия като “Watched” (Изгледани), “Want to Watch” (Искам да изгледам), “Read” (Прочетени) и “Want to Read” (Искам да прочета). Тези действия са свързани с колекциите от медии. Това означава, че социалната мрежа Ви предлага книги, филми и други носители, които можете да изберете от списък с препоръчани заглавия, така че тези колекции могат да се появят във Вашия таймлайн (и Новини).
Можете да добавите телевизионни предавания, които преди сте гледали. За да направите това, Вие трябва или да потърсите предаването, което желаете да добавите в колекция „Изледани” чрез вграденото поле за търсене или чрез секцията „Препоръчани ТВ предавания” (“Suggested TV Shows”). Същото се прилага и с останалите секции - books, movies, and TV.

Музика
Любими песни, албуми и музика в новия фейсбук таймлайн профил
Музикалната секция е подобна, но с една малка разлика. Тя Ви показва, музиката, която сте харесали досега или просто да изберете музика, която да „Слушате после“. И за двете опции можете да изберете „Предложена музика“ и да ги добавите към Вашата колекция. Ако натиснете на тези заглавия, можете да слушате песните на изпълнителите директно от програма за компютър – Spotify.
Любими групи и изпълнители в новия фейсбук таймлайн профил
Свържете музикалното излъчване с музикалната секция на Фейсбук и ще промени музикалната секция в изцяло ново музикално усещане, към което ще имате достъп директно от новия таймлайн на Фейсбук. При натискането на връзката „Добави музика от Spotify и други приложения“ се отваря нова музикална секция с много повече настройки, които рефлектират върху това, кеото слушате. Музикална секция свързана със Spotify се връзва дори към радио станции и плейлисти, които са слушани преди това (погледнете картинката). Сега, малко внимание, моля. Всичко каквото слушате се появява тук, освен ако ръчно не изтриете песните, които се появяват на първо място.

Харесвания (Facebook Likes)
Харесвани страници в новия Facebook Timeline профил

„Лайк“ секцията на Фейсбук също изглежда различно. Също както другите споменати секции, Фейсбук предлага страници, които да харесате, базирани на категории страници, които принадлежат на спортна тематика, Спортисти, Хора, Атлети и други. Имаме чувството, че „Like”-бутонът вече няма чак такава тежест, както сме свикнали. Нашият поглед „по отблизо“ потвърди наблюденията ни, тъй като забелязахме, че „Like” вече е “Favourites”, а също и да не забравяме факта, че „Интереси“ разполага със собствен раздел.

My Google+

Няма коментари:

Публикуване на коментар