понеделник, 27 май 2013 г.

Новия облик на Google Plus e вече тук

Топ 5 нововъведения в дизайна на социалната мрежа Гугъл Плюс


Google обяви 41 допълнения за Google+ на ежегодната I/O (input/output) конференция. Тези подобрения включват неща като преобразен поток от новини (начинаът, по който се представят новостите върху стената Ви), преправена е и функцията Hangouts (мястото за чат и видеоразговор в реално време). Има още множество подобрения, които допринасят за буквално пълното преобразяване на Гугъл Плюс.
Представяме на Вашето внимание петте най-важни промени в Google Plus, които са пуснати в действие от компанията Гугъл.

ОЩЕ: Защо Google+ е важен за Вашия бизнес?

1. Нов дизан на потока от новини в Гугъл +


Навия поток от новини представлява привлекателен многоколонен дизайн, който позволява на потребителите да виждат повече от един пост върху стената си на един път. Снимките и видеото също са включени в този дизайн и се представят в колоните. Нова стилна анимация изскача в прозорче, когато искате да споделите нещо.



Както споделят от Гугъл, "Не става въпрос за дизайн, а за дълбочина". Тези нововъведения излизат по-едно и също време с промяната в Timeline на Фейсбук, които заложиха на едноколонна структура на стената.

2. Подобни Хаштагове (Hashtags)


"Хаш таговете" вече не са само в Twitter. Нововъведението "подобни Hashtags" позволява на Google+ да анализира Вашите постове и да предлага подобни тагове, като #Lifestyle, #Sport и други. Малко меню в ъгъла на всеки пост показва тези хаштагове и кликвайки на тях се показват подобни страници, и постове базирани на търсенето в Гугъл и социалните мрежи. Популярните теми ще бъдат показани в десния ъгъл на потока от новини (начина, по който Гугъл изобразява стената на профила Ви)


Това е допълнителна функция, която Google Plus пусна на 15 май заедно с другите нововъведения в социалната си мрежа.


3. Апликацията Google Hangouts (съобщения, видео разгорови и чатове с приятели и колеги)


Гугър също представи новото си самостоятелно приложение Google Hangouts за IOS, Android и Google Chrome. Тази апликация ще обхващат Google Talk, Google+ Messenger и оригиналата услуга за видео чат - Google+ Hangout video chatting.



Интересно: Google очаква 900 милиона Android активации тази година.

Вместо да представя списъка с контакти, Hangouts показва лист с разговори по подразбиране.
Връзките от разговорите могат да продължат до няколко месеца или година и потребителите ще могат да изтриват тяхната история, ако пожелаят. Иконите на дъното на екрана показват когато събеседниците пишат и от колко време са в разговора. Откриването на Hangouts, потвърждава дългосрочните слухове от Гугъл за обединяване на услугите свързани със съобщения, за които първоначално се вярваше, че ще бъдат наречени "Babel"

4. Интеграция - Облак (Cloud Service)


Гугъл представи някои подобрения по снимките, които също ще бъдат вградени в Гугъл+ , включващо Cloud интеграция. За своите снимки в пълен размер, ще получите 15ГБ свободно пространство в Облака (Cloud) и неограничено място за стандартен размер на снимките.

5. Инструменти за фото-обработка


С тази уникална функция, Гугъл ще може автоматично да избере Вашите най-добри снимки, като изключва размазаните снимки и тези с лошо експониране. То също анализира кои изображения ще бъдат най-важни, базирайки се от хората на снимката. Новите инструменти за обработка на изображението също включват заглаждане на кожата, премахване на цифровия шум и автоматично подобряване на изображението. "HDR усмивката" ще избере изображенията, на които хроата се усмихват и функцията "Motion Pano" ще убедини няколко изображения в една.

My Google+

Няма коментари:

Публикуване на коментар