сряда, 25 декември 2013 г.

Фейсбук конкурсите - Как те помагат за популяризиране на бизнеса Ви?

Фейсбук конкурсите са отличен начин да изградите повече фенове във фейсбук страницата на бранда си, както и да ги ангажирате с ваша промоция, услуга или продукт.
От както социалните мрежи се развиха драстично в последните години, конкурсите придобиха сила и все повече маркетингови специалисти започнаха да ги използват.

Защо фейсбук? В този пост споменавам само Фейсбук, не защото той е единствената социална мрежа, в която могат да се правят конкурси, а защото с него имаме най-добри резултати, а както знаете в България той е предпочитана среда за общуване.

Ето някой от преимуществата на фейсбук конкурсите:
  • Дори да започвате с малък брой фенове на Фейсбук страницата ви, то провеждайки конкурс, можете драстично да увеличите тази цифра.
  • Фейсбук конкурсите предоставят възможност да ангажирате аудиторията си с фотоконкурси, видеоконкурси, игри и други.
  • Чрез Фейсбук конкурсите можете да събере данни на вашите участници и след това да ги използвате в маркетингови проучвания или промотиране на следващ конкурс
  • Ако провеждате конкурс във Фейсбук с награда, то вашите участници ще бъдат стимулирани да спечулят и те самите ще помогнат с разпространяването на конкурса, молейки свойте приятели да гласуват за тях.
  • Фейсбук конкурсите предоставят възможност да популяризирате бранда си и повече хора да се докоснат до него.
Още за фейсбук конкурсите можете да намерите в статията - 4 причини защо трябва да провеждате конкурси в социалните мрежи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар