петък, 23 август 2013 г.

Защо е важно да създадем Facebook страница на бизнеса си?

Над милиард хора по света обичат да "харесват" и коментират средно около 3.2 милиарда пъти на ден. Ако разполагате със силно присъствие във Facebook, това би могло да постави бизнеса Ви сред тези харесвания и коментари, а това да осигури възможност Вашите клиенти да препоръчват публично Вашия бранд сред мрежата си от приятели и връзки. Фейсбук позволява на компаниите да създават безплатно страници. Това Ви дава възможност да:

Защо е важно да създадем Facebook страница на бизнеса си?

1. Изградите бранда си

Добре създадена и поддържана Facebook страница ще Ви помогне да подобрите видимостта на бранда си. Също така ще повлияе положително на цялостната SEO оптимизация и ще създаде място, където Вашите клиенти ще могат да се събират и да коментират бранда Ви.

2. Се обвържете с вече съществуващите клиенти

Facebook осигурява демографски данни за феновете на бранда Ви - активност, кой коментира, кой харесва или споделя, възраст, пол, местоживеене и др. Можете да използвате тези данни за да таргетирате рекламната си кампания или да модифицирате и подобрите вече съществуващата Ви такава. Това би Ви помогнало да съсредоточите усилията си в по-обвързващи постове на продукти, снимки, статуси и други, които ще накарат вече изградените Ви фенове да взаимодействат с тях.

3. Достигнете до нова публика

Когато някой хареса Вашата страница, неговите приятели и познати виждат това като реклама и препоръка на компанията Ви. Клиентите Ви могат да препоръчат Вашата Facebook страница на хора, които не са запознати с продуктите или услугите, които предлагате. Чрез включване в социалните мрежи, Вие осигурявате на новите си клиенти допълнителни входни точки.

4. Влияете на хората чрез приятелите им

Средно, един Фейсбук потребител има 130 връзки. Когато някой взаимодейства с Вашата страница, неговите приятели ще видят това. Тъй като рекламата "от уста на уста" е най-силната форма на маркетинг, взаимообвързването с Вашите клиенти и техните приятели служи като мощен маркетингов инструмент. Тази връзка създава предпоставка за влияние върху намеренията за пазаруване на хората и не само създава нови клиенти, но и повишава продажбите.

За да създадете Facebook страница на бизнеса си, посетете https://www.facebook.com/business. От там изберете вида на бизнес страницата, която желаете да създадете и попълнете информацията за бранда си. Не забравяйте да добавите снимка или лого, което да бъде разпознавано от клиентите Ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар